Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσα είναι μια φάουσα;

Εννιάμισι χιλιάδες ευρώ. EUR 9500.
Περίπου, ακάθαρτα. Παίζουν όμως άλλα τόσα σε επιδόματα.

Σκέφτουμαι τζιαί γράφω:
Μου φαίνεται ότι κάθε νοικοκυριό πληρώνει περίπου 250EUR φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας (παρακαλώ διορθώστε με ή δώστε ακριβέστερα στοιχεία αν έχετε).
Τωρά: 9500/250= 38.
                 38*13= 494.

Πάνω-κάτω 500 οικογένειες, 1000 αν τα επιδόματα είναι άλλα τόσα, πληρώνουν φόρο για το σπίτι που κατοικούν για να πληρώνεται ΕΝΑΣ.

Αν υποθέσουμε τώρα ότι ο μέσος άνεργος παίρνει επίδομα ανεργίας γύρω στα 500EUR για 6 μήνες, δηλαδή περίπου 3000EUR και το κράτος μας το κραταιόν, το διεθνώς αναγνωρισμένον, ΠΛΗΡΕΣ μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, ξοφλά την υποχρέωση έναντι του πολίτη του.

Αν μια οικογένεια ξοδεύει περίπου 200EUR το μήνα στο σούπερμακετ τότε περίπου 36EUR πάνε στο κράτος. Αν ο τύπος τούτος πάει στην τουαλέτταν του γραφείου του η ώρα εννιάμιση το πρωΐ τζιαι τύχει να εν δυσκοίλιος, θα πκιερωθεί τούτα τα λεφτά πριν να τραβήσει το καζανάκι ενώ το νερό , το κωλόχαρτο τζιαι το ρεύμα θα τα χρεωθούμεν εμείς. Ναι εμείς. Εγώ, εσύ, ο Στροβολιώτης, ο Κουκουμάς, ο Ασέρας, ο Ολύμπιος τζιαι ούλλοι οι φίλοι μας στο φέησμπουκ.  

Οι υπολογισμοί που μπορούν να γίνουν είναι πάρα πολλοί. Πόσα κιλά αλεύρι αγοράζει κανείς με το μισθόν τούτου του αθρώπου; Πόσα πακέτα μακαρόνια; Ρύζι; Πάμπερς; Ποδηλατάκια;

Τι θκιάολον προσφέρει στην πατρίδαν μου τούτος ο άθρωπος για να αξίζει τούτα τα λεφτά;

Τζιαι δεν είναι μόνος του βέβαια. Πόσοι ένουν; Πόσοι εν τούτοι που καταδέχουνται να πκιερώνουνται που το υστέρημαν του άλλου; Ή καλλύττερα ΠΟΙΟΙ ένουν; Εν Κυπραίοι; Έλληνες οξά Τούρτζιοι; Κουμμουνιστές οξά δεξιοί; Αγωνιστές οξά αντιστασιακοί; Θκιαβάζουν Μαρξ οξά Σμιθ; Καταλάβουν τούτα που θκιαβάζουν; Αγαπούν;