Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μα γιατί είμαστεν έτσι;

Ο τραπεζίτης που δανείζει χωρίς εξασφαλίσεις, τζιαι ο επιχειρηματίας που δανείζεται τζιαι κάμνει επιχειρήσεις που εν μπορούν να σταθούν, ο υπουργός που εξυπηρετεί επιχειρηματίες τζιαι ο βουλευτής που εξυπηρετεί τραπεζίτες, όπως τζιαι ο πρόεδρος της ομάδας που εξυπηρετεί τους manager τζιαι ο στρατιωτικός που ραντίζει κοντέινερ μαζί με τον αστυνομικόν που δέρνει τζιαι τον δημοσιογράφον που σκάζει τζιαι τον δικαστήν που κωλώνει τι κοινόν έχουν;

Τες γενικεύσεις εν τες δέχουμαι. Εξηγήσεις που αρκέφκουν με το "ο Κυπραίος" ήταν τζιαι είναι πάντα από επιφανειακές μέχρι βλακώδεις. Όπως είπα τζιαι πιό παλιά έν έχουμεν χαλασμένον DNA, εν το ίδιον με του κόσμου ούλλου. Έννεν πιο έξυπνοι πουλλόου μας οι Σουηδοί ούτε πιο χαντοί εν οι Ιρακινοί.

Το φαινόμενον έσιει να κάμει με το πόθεν ερκούμαστεν, κοινωνικά, θρησκευτικά τζιαι πολιτικά. Ποιοί κάμνουν κουμάντον σε μιαν κοινωνίαν τζιαι γιατί εν τζιείνοι; Ποιοί εκάμναν κουμάντον πριν την ανεξαρτησίαν; Πως ελειτουργούσαν; Είχαν κάποιον ηθικόν οδηγόν; Άμαν οι "έξωθεν άρχοντες" Βρετανοί εφύαν πως εγεμώσαμεν το κενόν, τζιαι με ποιόν ππούσουλαν; Με τζιείνον της Εκκλησιάς; Τζιείνον που εστήθηκεν για να στυλλώνει την εξουσίαν που τον 4ον αιώνα τζιαι απολιθώθηκεν,  ίδιος ως τωρά; Οξά με τζιείνον που σου λαλεί πως να επιβιώννεις ασχέτως ποιός χτιτζιασμένος τυχαίνει να κάμνει κουμάντον; Υπάρχει το Κυπριακόν όνειρον πέρα που την Ένωσην τζια την Επανένωσην;

Εν τζιαι τα γράμματα που μαθθαίνουμεν που εν νάκκον παραθκιάνταλα. Τζιείνα του βιβλίου που εν καλλίττερα που τζιείνα που εν μες το νουν μας, τζιείνα που λαλούν ότι είμαστεν τόσον μιτσιοί που η μόνη μας υποχρέωση δεν μπορεί παρά να εν η επιβίωση.

Τον τζιαιρόν που ήμουν στρατιώτης εκατάλαβα ότι το σιειρόττερον πράμαν που μας χαρακτηρίζει σαν κοινωνίαν εν το "εν ιφταίω εγώ Κύριε". Ήρταμεν ως δαμαί χωρίς ποττέ να αναλάβουμεν την ευθύνην για ότιδήποτε κάμνουμεν ή εν κάμνουμεν, χωρίς ποττέ να αναλάβουμεν την ευθύνην για την ίδιαν μας την ύπαρξην. (Αθθυμάστε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εδημιουργήθηκεν άμαν "επιέσαν" τον Μακάριον...)

Ίσως γιατί τούτη η ευθύνη ήρτεν πάνω μας άξιππα, χωρίς να την θέλουμεν, ή επειδή ακόμα εν την εσυνηθίσαμεν, ή επειδή κουμάντον κάμνουν τζιείνοι που επιβιώννουν καλλίττερα τζιαι πολλαπλασιάζουν τους εαυτούς τους τζιαι εξελισσούμαστεν σιγά-σιγά σε μιαν κοινωνίαν που γίνεται συνέχεια καλλύτερη στο να αποφεύγει τες ευθύνες της.

10 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια ρέ Παυλο.

    Λαλείς να σημαίνει τίποτε, ή εν που τα μπλόγκς εγινήκαν παλιάς μόδας καφενεία σε σχέσην με τα φέιζμπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσκέφτουμουν το τζι' εγώ ρε φίλε... Μα ούτε ο Aceras να μεν ισχολιάσει;!
      Πράγματι η χαρά του μπλόγκερ εν τα γέρημα τα σχόλια!

      Διαγραφή
  2. Ου γαρ ο δικαστής, ουδ’ ο βουλευτής, ουδ’ ο εκκλησιαστής άρχων εστί, αλλά το δικαστήριον, η βουλή και ο δήμος.
    Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ.

    Καμιά δικαιολογία δεν απαλλάσσει τον "ελεύθερο" άνθρωπο από την ευθύνη που έχει να ελευθερώσει και τούς υπόλοιπους . Όσα παραπάνω έχουμε, λεφτά, χρόνο, γνώση, εμπειρία, υγειά, κ.τ.λ., αγαθά που καθορίζουν την ελευθεριά του καθενός, τόση παραπάνω τζαι η ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία που ζούμε, να προσφέρουμε αυτά, για να επέλθει ένα σύστημα αφθονίας (δηλαδή χωρίς φθόνο) ευδαιμονίας, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης για όλους.

    Αφού αντιληφθήκαμε ότι ζούμε κάτω από ισχυρές παγκόσμιες δυνάμεις εξαπάτησης τζαι καταπίεσης, που ορίζουν την τύχη των ανθρώπων στην Αφρική, Λατινική Αμερική, Ινδία, Ευρώπη, (κατά την άποψη μου δεν έμεινε τόπος που δεν τον ελέγχουν είτε μέστο νου μας είτε έξω). Ένα πολλά μικρό παράδειγμα είναι το μέγεθος εξάπλωσης της κοκακολα. Επίε ΠΑΝΤΟΥ! Νερό μπορεί να μεν έχουν αλλά κοκακολα εννά βρεις. Αφού αναλύσαμε πάμπολλες φορές τους λόγους τες αιτίες τες αφορμές, εδιαπιστώσαμε άλλες τόσες φορές το πρόβλημα της κατάντιας της ανθρωπότητας, που πλέον ο καθένας μπορεί απλόχερα να λαλεί από ένα καναπέ, τζαι θεωρητικά συμφωνούμε, το πρόβλημά είναι η έλλειψη ήθους, παιδείας, γνώσης, οικονομίας, κτλ κτλ κτλ
    Τωρά μινίσκει να πούμε τη λύση, τζαι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που μπορεί να μας απαλλάξει από το να γίνουμε σύμφωνα με τα σχέδια των παγκόσμιων εξουσιαστών ένα προτεκτοράτο, αφού με πρόσχημα την οικονομία σκλαβώνουν τον ένα λαό μετά τον άλλο, είναι ο η προσφορά του Οργανισμου END NATIONAL DEBT και του Αρτέμη Σώρρα.
    δείτε και ενημερωθείτε. http://www.endcyprusdebt.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε ναι χμμμ

    ο ποιητής είπε κάτι που δεν κατανόησα... ε μ χμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναφέρεσαι στα κυπριακά μου ή στις ασυναρτησίες του ανώνυμου; Αν πρόκειται για την διάλεκτο πες μου τι σε δυσκολεύει να βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παύλος Αναφέρεσαι στον Αριστοτέλη ή στο Σώρρα , Αν πρόκειται για το υπόλοιπο κείμενο πες μου τι σε δυσκολεύει να βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αριστοτέλης ξεκάθαρος. Η επόμενη παράγραφος δεκτή αν και δεν βλέπω την σχέση της με τον Αριστοτέλη που προηγήθηκε.
    Την θεωρία συνομωσίας της επόμενης παραγράφου δεν την συμμερίζομαι. Αν πάρω την τελευταία σου πρόταση περί έλλειψης ήθους και παιδείας ως ορθή τότε πως θα μας σώσει το χρήμα του Σώρρα; Λυπούμαι αλλά έλλειψη παιδείας είναι να περιμένεις από σωτήρες σαν τον Σώρρα να λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας.
    Όσο για τον κ. Σώρρα συγκεκριμένα: show me the money! Αφού διαθέτει τόσα δισεκατομύρια γιατί δεν τα ξόδεψε αγοράζοντας κυπριακά ομόλογα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να αρχίσω με τη θεωρία συνωμοσίας εφόσον είναι πολύ σημαντικό να συμφωνήσουμε στο "που ζούμε'. Εαν εννοείς τες υπερβολές που συναντούμε εδώ και εκεί όπως συναντούμε εξάλλου σε κάθε θέμα, ούτε και εγώ συμμερίζομαι αυτές. Δες The War On Democracy http://www.youtube.com/watch?v=oeHzc1h8k7o , Apologies Of An Economic Hitman Apologies http://www.youtube.com/watch?v=Ui0NL3bb21o , Εκπομπή: GOLDMAN SACHS η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο www.youtube.com/watch?v=m_b0xAxdxDI και πολλά άλλα που παραθέτουν ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Φίλε Παύλο, καλός ή κακός οι λίγοι κυβερνούν τους πολλούς, εδώ να πω κάτι που έγραψε η Barbara Kruger σε ένα από τα έργα της "THE SECRET OF THE DEMAGOGUE IS TO MAKE HERSELF AS STUPID AS HER AUDIENCE SO THAT THEY BELIEVE THEY ARE AS CLEVER AS SHE IS" και επειδή αυτοί οι λίγοι τυχαίνουν να είναι "τραπεζίτες", follow the money και θα τους βρεις. Πως και που συσσωρεύτηκε ο χρυσός , πως δημιουργήθηκαν τα χρηματιστήρια και οι αγορές, πώς ξεπουλάνε τον πραγματικό πλούτο της κάθε χώρας έναντι ψίχουλα τα οποία αφήνουν στους αυτόχθονες κάτοικους, ποίοι βρίσκονται πίσω από κάθε πόλεμο και ποίοι είναι αυτοί που χρηματοδοτούν και τες 2 πλευρές. Όλα αυτά με την "τυχαία" συμπαράσταση των Μ.Μ.Εξαπάτησης και τέλος την δική μας ανοχή. Για να μην πάμε στις δολοφονίες πραγματικών ηγετών που θέλησαν να αλλάξουν κάτι. Η "agenta" είναι πλέον γεγονός.
    Πως είναι το χρήμα (οικονομία) είτε είναι του Σώρρα είτε όχι, συνυφασμένο με την παιδεία, το ήθος, τη γνώση, την υγειά, την ευημερία; αφού δυστυχώς χωρίς χρήμα δεν έχεις ούτε καν την ευκαιρία να έχεις ζωή, πόσο μάλλον να χρωστάς σε άλλον. Αυτόματα θα σου καθορίζει τι να ακούς, τι να βλέπεις, τι να τρως , πως να συμπεριφέρεσαι κτλ
    όπως και γίνετε.
    Τώρα, όσον αφορά το Σώρρα , επειδή "τυχαία" τα M.M..Εξαπάτησης δεν κάνουν το καθήκον τους και εννοώ εδώ και ένα χρόνο, ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ενημερωθεί ορθά για το θέμα αυτό και μη έχοντας χρόνο να κάνει έρευνα, αποφάσισα έως "ελεύθερος" πολίτις να ερευνήσω προσωπικά το θέμα εις βάθος και να παραθέσω τα στοιχειά έως έχουν, ενημερώνοντας όσους μπορώ συμπεριλαμβανόμενων, δημοσιογράφων, βουλευτών, οικονομολόγων, δικηγόρων...http://www.endcyprusdebt.com/letersemails/

    Τα χρήματα (σε αμερικάνικα ομόλογα) είναι ήδη κατατεθειμένα στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλαδή στο Δήμο δηλαδή σε εμάς τους πολίτες, άρα απαιτούμε
    τον έλεγχο της εγκυρότητας των ομολόγων και την άμεση ρευστοποιήσει τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τους αρμοδίους φορείς του κράτους μας και ΕΠΙΣΗΜΑ, όχι μέσα από παπαγαλάκια, να μας ενημερώσουν. Αυτό δεν έγινε ποτέ έτσι ώστε, να ξέρουμε εμείς οι πολίτες την αλήθεια. εάν είναι απατεώνας να τον κλείσουν μέσα, εάν όμως όχι ..... Όσο το επίσημο κράτος δεν απαντά επίσημα είναι τουλάχιστον ύποπτοι αν όχι ένοχοι.

    Ο Σώρρας δεν χαρίζει χρήματα απλά και μόνο για να απαλλαχτείς από το Δ.Ν.Τ ,αλλά βάζει έναν όρο που ο κάθε πολίτις μπορεί να κατανοήσει και να απαιτήσει. λέει "λογιστικό έλεγχο του χρέους" δηλαδή πόσα χρωστάμε σε ποίον χρωστάμε και αν χρωστάμε;

    Αφού τα χρήματα είναι κατατεθειμένα στο όνομα του κάθε πολίτη, δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα να τα δώσει σε εμάς αλλά εμείς θα πρέπει να ξυπνήσουμε να ενημερωθούμε και να απαιτήσουμε το αυτονόητο.Ο Σώρρας σου δίνει τα εργαλεία που σ αυτή τη περίπτωση είναι οικονομικά εργαλεία να προκαλέσεις τα πραγματικά κίνητρα πίσω από την δηθεν οικονομική κρίση.

    Αφού διαθέτει τόσα δισεκατομμύρια γιατί δεν τα ξόδεψε αγοράζοντας κυπριακά ομόλογα;
    Σε αυτή σου την ερώτηση διότι πάω πατητός τζαι θέλει ανάλυση σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα όπου μπορείς να απαντήσεις πολλά ερωτηματικά που είναι λογικό να προκύπτουν.
    Εαν αμφιβάλεις για το αν τα έχει, έχουμε δικαστική απόφαση http://www.endcyprusdebt.com/courtorder/

    Φίλε Παύλο εάν σε ενδιαφέρει να ενημερωθείς πιο λεπτομερώς μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου. ζητάς τηλ και θα στο δώσω.

    Τελικά μπορεί η πιο μεγάλη συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας να είναι η έλλειψη χρόνου = έρευνα/γνώση. εκάμα μας robot :).
    ωραία η εικόνα του μπλονγκ btw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χα! Καλά Χριστούγεννα Παύλο! Είχα μέρες να περάσω και τώρα βλέπω ότι επλήγης από τον Σώρρα virus! Το κλειδί για να αντιληφθείς αυτούς τους απατεώνες ειναι αυτό: "Ο Σώρρας δεν χαρίζει χρήματα απλά και μόνο για να απαλλαχτείς από το Δ.Ν.Τ ,αλλά βάζει έναν όρο που ο κάθε πολίτις μπορεί να κατανοήσει και να απαιτήσει. λέει "λογιστικό έλεγχο του χρέους" δηλαδή πόσα χρωστάμε σε ποίον χρωστάμε και αν χρωστάμε;" Ζητούν δηλαδή κάτι που *γνωρίζουν* πως δεν θα γίνει ποτέ για να μπορούν να συνεχίσουν να ανοητολογούν για πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τζιείνα τα δισεκατομύρια ευρώ που ήρταν αεροπορικώς από Φραγκφούρτη τον περασμένο απρίλη δεν υπάρχει "λογιστικός έλεγχος"; Ας μας τα δώσει τζιείνα τουλάχιστον...

      Διαγραφή