Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Μόνη η Αγάπη δεν μπορεί.

Ο Μακαριώτατος δεν κατάφερε τελικά να παρευρεθεί στην εκδήλωση της προηγούμενης κυριακής λόγω τεραστίων διαστάσεων εμποδίων που βρέθηκαν στον δρόμο του τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Ήταν φανερά σικκιρτισμένος γιά αυτό το γεγονός αλλά τι να γίνει, η ζωή συνεχίζεται.

Αρχίζει όμως ο Ραδιομάραθώνιος. Με δικό του website, χορηγούς επικοινωνίας, φανελλάκια με Ραδιομαραθώνιος logo σε κάθε φανάρι, περίπτερα στις πλατείες, σλόγκαν και ότι άλλο χρειάζεται μια καλή καμπάνια.

Η CocaCola μαζί με ένα ελεγκτικό γραφείο, ένα ξενοδοχείο, αερογραμμές και ένα εισαγωγέα παρουσιάζει τον μήνα μουσικής.
Το K-Cineplex μας προσφέρει τον μήνα κινηματογράφου ενώ ο Σύνδεσμος εισαγωγέων αυτοκινήτου μαζί με τις Λαϊκή Χρηματοδοτήσεις μας δίνουν το Motorshow με τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων.
Έτσι, γιατί μόνο η αγάπη μπορεί.

Δεν ξέρω αν έχω γίνει πιό κυνικός απ'οτι είναι αποδεκτό αυτές τις μέρες αλλά βλέπω ότι μόνο η αγάπη μπορεί να κάνει τέτοιο μάρκετινγκ.
Και δεν έχω βέβαια κανένα πρόβλημα με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καλά κάνανε αυτοί που έστησαν τον Ραδιομαραθώνιο και καλά κάνουν που τον συνεχίζουν, απλά δεν μπορώ να πεισθώ ότι νομικά πρόσωπα προσφέρουν αγάπη.
Δεν μπορώ επίσης να πεισθώ ότι είκοσι χρόνια μετά, το κράτος που μπορεί να προσφέρει τερατώδεις συντάξεις και εφ'άπαξ στους πρόωρα αφυπηρετήσαντες των ημικρατικών (έτσι, γιατί απλά μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα αλλά επέλεξαν να μην το κάνουν), δεν μπορεί να προσφέρει ολοκληρωτική στήριξη και αρωγή στα παιδιά αυτά.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν παιδιά αλλοδαπών με ειδικές ανάγκες. Αν η Σριλανκέζα που μου καθαρίζει το σπίτι έχει κανένα μαυρούι με ειδικές ανάγκες στη ΣριΛάνκα. Κανένας Πακιστανός φοιτητής με δυσλεξία ίσως;

Η επικοινωνιακή εκστρατεία πάντως είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Θα δούμε την Olympic Air και το ΡΙΚ να ηγούνται καμπάνιας κατά του ρατσισμού;
Θα δούμε την CoclaCola να βγάζει τενεκεδάκια που να γράφουν "συγχώρα με αδελφέ μου" στα ελληνικά και τουρκικά;
Θα δούμε κάποια μέρα την Baker Tilly Klitou να χορηγεί την εκστρατεία που θα έχει τίτλο: "Τι αλλάζει στην ζωή μας με την Ομόσπονδη Ενωμένη Κύπρο";

Η αγάπη όντως μπορεί να κάνει πολλά όχι όμως όλα και σίγουρα όχι μόνη της. Αν θέλετε να μαζέψετε χρήματα για κάποιο σκοπό ή και να ξυπνήσετε συνειδήσεις ρίξτε στο μίγμα και λίγη καπιταλιστική οικονομία μαζί με μια πρέζα χρηματοοικονομική κρίση.

2 σχόλια:

  1. Φαντάζουμαι πόσο βάθος έχει η αγάπη της κοκακόλα τζιαι φκάλλει φουσκαλίδες διοξειδίου του άνθρακα ο εγκέφαλος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή