Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Draco Omnius

Δεν είναι μόνο η δική μας κοινωνία που σιωπά και θάβει της μνήμες της βαθύτερα από τα θύματά της. Το ξέρουμε καλά πως και στην Γιουγκοσλαβία, την Ισπανία, την Αργεντινή και την Χιλή, την Καμπότζη και σε τόσες χιλιάδες κοινωνίες όσες η ανθρωπότητα γέννησε τα μέλη τους αποφάσισαν κάποτε συνειδητά και κάποτε ασυνείδητα να σιωπήσουν. Με ένα μικρό ψαλιδάκι και πολλή προσοχή έκοψαν και αφαίρεσαν το Τέρας από τις οικογενειακές φωτογραφίες και επαναλαμβάνουν τις ίδιες απαράλλαχτες κινήσεις όταν το Τέρας ξαναπάρει τη θέση του εκεί πίσω από τη Μαμά, δίπλα από τον Ξάδελφο. (Ψιθυριστά:Κάποτε εν'η δική μας η φάτσα.)

Υπάρχουν τελικά και ο Δράκος και ο Όφις. Υπάρχει το Κακό και όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι φωλιάζει μέσα μας και ας μην το παραδεχόμαστε ούτε στον εαυτό μας. Κι'ας είμαστε ορθολογιστές και πολιτισμένοι και μπογιατίζουμε τον Δράκο με ιδεολογίες και χάπια και διάφορα άλλα που βοηθούν στις αϋπνίες.

Το πιό τρομακτικό απ'όλα είναι που σίγουρα ο Θκιάολος ο Μαύρος τούτος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην διαιώνιση του Είδους εξομαλύνοντας τις διαπροσωπικές σχέσεις σε μεγάλες ή και μικρές ομάδες Χόμο Σάπιενς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου