Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Λαλείς;

Λαλείς να ' ν επειδή είμαστεν μικροαστοί, χίπστερς, ππαραόπιστοι, βόρτοι, αχόρταοι; Λαλείς να'ν που εφύαμεν που τα πλιθθόχτιστα τα σπίθκια τα ταπεινά τζιαι που μαλλώννουμεν για τες μάππες; Λαλείς να'ν που εξηχάσαμεν πόσον όμορφη εν η θάλασσα τζιαι γεμάτα αθρωπικιάν τα λουφκιά με το κολοκούιν; Λαλείς να'ν επειδή είμαστεν χαντοί, απαίδευτοι, κακομορφωμένοι,με ντιενέη χαλασμένον; Λαλείς να'ν που είμαστεν μεσανατολίτες, μισοαραπάες, ανευρωπαίοι; Λαλείς να'ν που'μαστεν μιτσιοί, ασήμαντοι, ανώττεροι, πολύτιμοι, γιοφύριν του κόσμου ούλλου τζι'εν η θάλασσα μας γεμάτη πλούτον αφάνταστον;

Όι ρε φίλε.

Έννεν για τούτα.

Μια χαρά πλάσματα είμαστεν όπως ούλλοι οι ευρωπαίοι τζι'οι αμερικάνοι τζιαι όποιοι άλλοι θέλεις. Εννα απολογούμαστεν τωρά γιατί θέλουμεν θέρμανσην έσσω μας  τζιαι γιατί πέμπουμεν τα κοπελλούθκια μας να μάθουν γαλλικά; Καλά κάμνουμεν. Τζιείνοι που θέλουν ας κάθουνται με τα κοπελλούθκια τους δίπλα που τη τσιμινιάν τζιαι να θκιαβάζουν τον Μέγα Καζαμία τζιαί τον βίον του Αγίου Τρύφωνος. Να μεν πάμεν στους γάμους; Ρε φίλε ο γάμος ο κυπριακός εν η πιο αυθεντική κοινωνική πρόνοια: το κάθε νέο ζευκάρι δικαιούται μιαν αρκήν, χαλάλι. Τζιείνοι που κρατούν κάμνουν γάμους πριβέ με 50 άτομα τζιαι δείπνον αλακάρτ. Τζιαι καλά κάμνουν.

Τζιαι όι ρε φίλε εν ήταν καλλίττερα παλιά. Εν ιφκάλλουμεν πρόεδρον με 97%, εν φοούμαστεν τον στρατόν της χώρας μας, τα κοπελλούθκια μας γεννιούνται σε συνθήκες σωστές, διαφωνούμεν χωρίς να σκοτωννούμαστε τζιαι αρκέψαμεν που τα καλά να ανεχούμαστεν τζιαι να δεχούμαστεν τζιαι να αγαπούμεν τον κόσμον που εν άλλωσπως.

Τωρά εννα κάτσω να σας λαλώ ότι εν ούλλα καλά τζια άγια;  Όι. Εννενουν. Αλλά έν με ορίζει εμέναν ρε φίλε ούτε ο ΕΛΑΜιτης ούτε ο πορνόγερος μες το χόντα σίβικ, ούτε ο Ηλιάδης τζιαι ο Βγενόπουλλος.

Εγώ τζιείνον που εκατάλαβα εν ότι είμαστεν κομμάτιν του κόσμου. Τζι'ο κόσμος εν πιο σκληρός που ότι επιστέψαμεν.

Τωρά έννεν τζιαιρός για συναισθηματισμούς αλλά για δουλειάν. Να φέρουμεν τον νουν μας όπου τον έχουμεν γιατί εγινήκαμεν 53 χρονών, έν' τζιαι είμαστεν μωρά πκιόν.10 σχόλια:

 1. ΤΟ Δ΄ΡΑΪΧ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ;!!!
  ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ ΛΟΡΔΟΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΑΡΕΤΗ" ΚΑΙ "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ ;
  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ", ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ROTHSCHILD ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ROT = ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ SCHILD = ΑΣΠΙΔΑ .
  ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥΣ
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ ;
  ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΝΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ;
  ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ.
  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΥΝΕΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΓΛΟ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ CITY ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
  ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΛΟΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνομίληκε, καλημέρα. Εξύπνησα που τες τρείς, δεν μπορώ να τζοιμηθώ, η σκοτεινιά της νύκτας εν πολλά βαρετή. Ωσπου εν το φώς της μερας, εχουμεν ελπίδαν, άμμα ώσπου να ξαναξημερώσει το σκοτάδιν εν πολλά ασήκωτον. Την νύκταν είσαι εσύ τζιαι ο εαυτός σου.
  ιων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με συνεπήρε ο συναισθηματισμός του σχετικού κειμένου, αλλά έχεις δίκιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Που τζίνα ούλλα που είπε ο Αλκίνοος εσύ εκατάλαβες ότι πρέπει να απολογηθούμε επειδή έχουμε θέρμανση έσσω μας; Το ότι ο κάθε κυπρέος είχεν 2 σπίθκια τζιε 1-2 εξοχικά, φιλιππινέζα για τα μωρά τζιε επίεννεν 5 ταξίθκια τον χρόνο με δανεικά ήταν νορμάλ για σένα; Οι μάνα μου δαμέσα δα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν έγραψα τούτα που έγραψα σαν απάντηση στον Αλκίνοο. Κατ'ακρίβειαν το κείμενον του εσυγκίνησεν με τζιαι νομίζω ήταν εξαιρετικόν.

  Άμαν όμως το εσκέφτηκα λλίον τζιαι είδα γυρόν μου τούτην ούλλην την ηττοπάθειαν τζιαι την αυτομαστίγωσην λαλώ κάτι εν πάει καλά με τούτον ον τρόπον σκέψης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. φίλε κατά τη γνώμη μου είσαι αρκετά άστοχος. Εντάξει, έκαμες κάποια αστειάκια, γελάσαμε λίγο αλλά το θέμα εν ότι ένεχεις ουσία στο τί γράφεις. Και άτε τωρά να προσπαθήσεις να υποστηρίξεις οτι έν το έγραψες σάν απάντηση στον Αλκίνοο.
  Κανένας έν σου είπεν να μέν πάρεις τα κοπελλούθκια σου να μάθουν γαλλικά, τζιαι μέν σύρεις κάτω το σπίτι σου για να το ξαναχτίσεις με πηλό. Αλλά, άμαν ξεφυτρώνουν που παντού επάυλεις με πισίνες τζαι τρία μερσεντές στο γκαράζ, ίσως να πρέπει να αρχίσουμεν να σκεφτούμαστεν νακκουρίν παραπάνω που πάμε σαν λαός. τζιαι πάλε, να μέν γενικοποιούμεν. Έν μιλούμεν για ούλλου, σίουρα όϊ. Τζιαι έν νομίζω οι συγκεκριμένοι να επεριμέναν που εσένα να τους πείς ότι 'τωρά' εν ο καιρός για δουλειά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν έθελα να γράψω απάντηση στον Αλκίνοο θα το έβαλλα στον τίτλον.

  Που τζιαμαί τζιαι 'τζιει ότι θέλεις πκιάε που το κείμενο, ότι θέλεις πέταξε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ευτυχώς που εγινες 53 για να νιώσεις ότι ο κόσμος Εν σκληρός...ας μείνουμε μονιασμενοι και θα αντέξουμε. Καλώς σε βρήκα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εεεε... είμαι λλίον πιό μιτσής.

  Εν η Κύπρος που εν 53.

  Καλωσόρισες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή