Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Γαλάζια Έχιδνα , ειδήσεις των οκτώ.

-Κύπριος φέρεται να είναιο τρομοκράτης που προκάλεσε χάος στο κέντρο του Λονδίνου. Οι πρώτες πληροφορίες από την βρετανική πρωτεύουσα αναφέρουν τις δολοφονίες τουλάχιστον 12 ανθρώπων και την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του κτιρίου που στεγάζει τις αγγλικές υπηρεσίες ασφαλείας. Να μεταφερθούμε τώρα στο Λονδίνο και τον Ευάγγελο Απίκο. Ευάγγελε σ'ακούμε:
-Το σκηνικό τώρα άρχισε να ξεκαθαρίζει Νίτσα ενώ πριν λίγα μόλις λεπτά είχαμε την πρώτη ανακοίνωση από την βρετανική αστυνομία. Δώδεκα νεκροί και τρείς βαριά τραυματίες είναι ο απολογισμός. Ο δράστης έχει συλληφθεί και αυτή την στιγμή ανακρίνεται. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι ο συλληφθείς είναι Κύπριος υπήκοος, ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Να σημειώσουμε εδώ ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται η μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Μεγάλης Βρετανίας γνωστή και ως Εμ Αϊ Σιξ. Κάποιοι εδώ πέρα ήδη συνδέουν το συμβάν με την πρόσφατη υπόθεση της εξαφάνισης της Γιωργούλλας Ποφκαρμένου, γνωστής ανταποκρίτριας κυπριακού καναλιού. Αυτά για την ώρα, θα επικοινωνήσουμε όταν έχω κάτι νεότερο.
-Ευχαριστούμε τον Ευάγγελο Απίκο. Οι πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο τμήμα ειδήσεων...με συγχωρείτε... Ωραία! Θα συνδεθούμε τώρα απ'ευθείας με την Τεχεράνη όπου βρίσκεται ο πρόεδρος Χριστόφιας σε επίσημη επίσκεψη και προβαίνει αυτή την στιγμή σε δηλώσεις σχετικά με το συμβάν.
-Θέλω να πω ότι έχω ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Μπράουν, του μετέφερα τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της Κύπρου σε ότι χρειαστεί για την διαλεύκανση αυτού του εγκλήματος. Του εξήγησα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν και είναι φίλη του Βρετανικού λαού και ότι θα είμαστε στο πλευρό του για ότι χρειαστεί για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομαίνων. Εν πάσει περιπτώσει είμαι σίγουρος ότι δεν είναι παρά ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο λαών. Ευχαριστώ πολύ.
-Εντωμεταξύ αγαπητοί τηλεθεατές το αμερικανικό δίκτυο Σιενέν πρόβαλε πριν λίγα μόλις λεπτά βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου που δείχνει τον δράστη να προκαλεί όλη αυτή την κατασροφή και τις δολοφονίας χωρίς κανένα όπλο! Βλέπουμε τώρα το βίντεο... εδώ βλέπουμε τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους να εισέρχεται στο λόμπι κυριολεκτικά βαδίζοντας πάνω από τον (ένοπλο) φρουρό ασφαλείας. Δεύτερος φρουρός έρχεται να βοηθήσει τον πρώτο... ε είναι απίστευτο αυτό που βλέπουμε, σίγουρα θα σοκάρει το παγκόσμιο! Καταφέρνει να απωθήσει και να ακινητοποιήσει επτά ένοπλους φρουρούς χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του! Το βίντεο διακόπτεται εδώ γιατί περιλαμβάνει σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν.
Πίσω στην Λευκωσία τώρα και στην παρατεταμένη καθιστική εκδήλωση του γνωστού δημοσιογράφου Θεοκλή Ππίσση έξω από την Υπάτη Αρμοστεία της Μεγάλης Βρετανίας. Γιά δέκα μέρες τώρα είναι αλυσοδεμένος στην πύλη του κτιρίου απαιτώντας την απελευθέρωση της Γιωργούλλας Πφκαρμένου. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Ππίσσης η Γιωργούλλα βρίσκεται στα χέρια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι την συνέλαβαν όταν αυτή εξασφάλισε "ευαίσθητες" πληροφορίες για την δράση τους στην Κύπρο. Ο κ. Ππίσσης δεν έκρυψε την χαρά του στο άκουσμα της είδησης για τα συμβάντα στο Λονδίνο και η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει όταν ο κ. Ππίσσης άρχισε να χειρονομεί κατά των υπαλλήλων της αρμοστείας. Με δηλώσεις του κάλεσε τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον Πάμπο, τον "μοναδικό Ελληνοκύπριο με αρχίδια" όπως τον αποκάλεσε. Ήδη δεκάδες πολίτες έχουν σπεύσει στο χώρο όπου φωνάζουν συνθήματα κατά της Βρετανίας και προπηλακίζουν όσους εισέρχονται και εξέρχονται του κτιρίου.
Μείνετε μαζί μας. Οι ειδήσεις θα συνεχιστούν σε λίγο!

1 σχόλιο:

  1. Θελω να επικοινωνησουμε σχετικα με κατι. το μειλ μου ειναι kyriakounikolas@hotmail.com. steile mou ena mail gia na exo th dieyuthynsh soy


    Nikolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή