Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Έτσι ξεσκίσαμε τη Δημοκρατία.

Ο δικαστής που αποδέχεται να δικάσει, και μάλιστα αυστηρότατα,  τον ένα εκ των υπόπτων επειδή η Βουλή των Ελλήνων (LOLΖ) ξέγραψε και την ισονομία.

Ο Διευθυντής του υπουργείου που αποδέχεται να δώσει την εργολαβία στον εκλεκτό του πολιτικού του προϊστάμενου.

Ο λειτουργός του υπουργείου που "χάνει" τον φάκελο της υπόθεσης που αφορά τον υπηλόβαθμο αξιωματούχο της Κάποιας Υπηρεσίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας που κάνει τα στραβά μάτια στις παρανομίες του φίλου του Προέδρου.

Ο βουλευτής που παίρνει τηλέφωνο για την προαγωγή του ψηφοφόρου.

Ο άλλος λειτουργός που λέει "βεβαίως κύριε δικαστή του Ανωτάτου" και βάζει τον φάκελο της υπόθεσης στην "ταχεία λωρίδα".

Ο πατέρας που ζητά χάρη από τον βουλευτή για το γιο του.

Ο επιχειρηματίας που παίρνει λεφτά κάτω από το τραπέζι για τη διαφήμιση του υποψηφίου.

Ο αντιστασιακός που γίνεται υπαστυνόμος.

Ο αγωνιστής που πήρε οικόπεδο.

Ο δημοσιογράφος που αυτολογοκρίθηκε.

Και ο δημοσιογράφος που δέχτηκε τη λογοκρισία.

Ο λογιστής που έκρυψε τα λεφτά.

Ο δικηγόρος που ενέγραψε την εταιρία.

Κανενός είδους δημοκρατία φιλελεύθερη, σοσιαλιστική, καπιταλιστική η κομμουνιστική δεν μπορεί να δουλέψει αν οι πολίτες της, ή τουλάχιστον η πλειοψηφία τους, δε διαθέτουν την ελάχιστη αυτοεκτίμηση, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα χαρακτήρα. Όσο η συμπεριφορά των "άλλων" δικαιώνει τη δική μας και το ιδιωτικό μας συμφέρον υπερνικά το κοινό θα είμαστε καταδικασμένοι στη μιζέρια.


3 σχόλια:

  1. Ατελής και αυτή! Όπως την ανθρώπινη μας φύση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι που διάβασα παλαιότερα μια συνέντευξη του, Ευρωπαίου επιτροπου Διοικήσεως, Νικηφόρου Διαμαντούρου στην οποία μεταξύ άλλων έλεγε ότι οι χώρες που ήταν κάτω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν κατάφεραν να διαχειριστούν και να εξελίξουν τη Δημοκρατία όπως υπάρχει σε άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά μεγάλη συζήτηση!
    Τα κράτη της δυτικής Ευρώπης είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται σαν κράτη και δημοκρατκά πολιτεύματα από πολύ πιο πριν. Η πορεία αναγέννηση-διαφωτισμός-βιομηχανοποίηση δεν υπήρξε σε εμάς. Κάπως έτσι και στη Ρωσσία η οποία αντιμετωπίζει κάποια παρόμοια προβλήματα χωρίς όμως να σχετίζεται με την Οθωμανική Αυτοκρατορία...
    Μεγάλη διαφορά επίσης μπορεί να παρατηρηθεί μεταξύ βορρά-νότου ή καθολικισμού/ορθοδοξίας-προτεσταντισμού. Πολλά έχουν γραφτεί για την ηθική του προτεσταντισμού κλπ.
    Η πορεία μας στην ιστορία έίναι σίγουρα ένα κομμάτι του ποιοί είμαστε αλλά δεν μπορεί να είναι δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή