Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Γαλάζια Έχιδνα, Κεφάλαιο 1ο.

Λονδίνο. Κένσινγτον. Η διακριτική ταμπελίτσα δίπλα στην επιβλητική πόρτα : Efraim & Levi, Advocates. Μια Ρολλς Ρόυς σταματά εντελώς αθόρυβα και ένας άντρας κατεβαίνει. Η πόρτα ανοίγει πριν καν αυτός χτυπήσει.
- Είναι όλοι εδώ κύριε.
- Ωραία. Σ'ευχαριστώ Ντουαίην.
- Σας περιμένουν στο Μεγάλο Δωμάτιο.
- Φέρε και το τσάι μου σε παρακαλώ.
- Βεβαίως κύριε.
Στο Μεγάλο Δωμάτιο όλοι στάθηκαν όρθιοι με την είσοδο του τελευταίου. Δώδεκα τον αριθμό: Τζων Χάργουντ, ΣΙΑ. Ελάιτζα Μούν, Καθηγητής Γέηλ. Νίκος Μπαρμπούτογλου Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού. Οσμάν Μπιμπί Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος. Γκέερτ Χούλλιτ, Ολλανδός, σύνδεσμος με την Κομισιόν. Λεωνίδας Άσπρος, ΑΚΕΛ. Άντρος Μπήχτης, ΔΗΣΥ. Κνούτ Χόλγκερσσον, Δανός πανεπιστημιακός. Φρανσουά Βυζί, Γάλλος, καθηγητής της Γαλλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας. Λούντβινγκ Φον Έμμεντεν, για την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Και βέβαια οι κκ Εφραίμ και Λίβαι εκπροσωπώντας τους Σοφούς της Σιών.
Ο Νυουαίην ήρθε και απόθεσε το τσάι του κυρίου του στη θέση του και μετά στάθηκε προσοχή ακριβώς πίσω από τον Αντρέα Μπήχτη, ο οποίος έδειχνε τρομοκρατημένος. Με μιά αστραπιαία κίνηση ο Ντουαίην άρπαξε το κεφάλι του Μπήχτη και του έσπασε το σβέρκο. Μετά τον πήρε από τις μασχάλες και τον έσυρε έξω από το δωμάτιο.
- Ευχαριστώ Ντουαίην. Κύριοι. Ο μακαρίτης κύριος Μπήχτης αποδείχτηκε ανάξιος της αποστολής του. Για εβδομάδες τώρα οι πράκτορες μας τον παρακολουθούσαν και μόλις προχθές παρέλαβα τις φωτογραφίες που το απεδύκνυαν. Ορίστε! Σ'αυτή τη φοτωγραφία ο κ. Μπήχτης στο σωματείο Εθνικός Λατσιών παρέα με δημοσιογράφους από το Κυπριακό Ποντίκι και την Σημερινή. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που αποδυκνύουν και τη σχέση του Μπήχτη με τον κ. Ζαχαρία Κουλία. Χρειάζεται προσοχή κύριοι! Ορισμένοι Έλληνες της Κύπρου έχουν ξυπνήσει! Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το Σχέδιο να περάσει!
- Πάντως η Επιχείρηση Διάβρωση πάει αρκετά καλά. Το κόλπο με το Εθνικό Ύμνο ήταν εξαιρετικό και ο θίασος που στήσαμε προχωρεί ακάθεκτος!
- Δεν ήταν όμως αρκετό κ. Χόλγκερσσον! Ώσπου οι Βαρνάβας και Κουλίας έχουν φωνή στα Ε/Κ μήντια η εθνική συνείδηση των Ελλήνων στο νησί θα είναι ζωντανή. Ο κ. Βυζί όμως έχει κάποια σχέδια για αυτούς...

Συνεχίζεται...

4 σχόλια:

  1. Το ομολογώ! Είμαι το εκτελεστικό όργανο του κυρίου Βυζί, μετά από χρηματοδότηση που πήρα από την USAID παρενέβαλα ψυχοακουστικά ραδιοκύματα στους στρατιώτες της ΣΜΕΦ για να εκτελέσουν όπως εκτέλεσαν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος εξυπηρετώντας την επιχείρηση αφελληνισμού της Ε/Κ κοινότητας.

    Ε φτάνει ποια κύριοι Κουλίες, έχετε αναγάγει την μαλακία σε επιστήμη σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο.

    Άντε ο Κουλίας είναι γνωστό σε όλους ότι λέει αυτά που λέει γιατί είναι μικρόφωνο και καμερο-λάγνος, οι άλλοι, όλοι οι άλλοι, βολευτές γιατί επιτρέπουν την κάθε λογής μαλακία να περιφέρεται και να καταντήσει το κυπριακό πρόβλημα reality show;

    Σας βαρέθικα σας έχω αηδιάσει και πραγματικά διερωτώμαι αν αξίζει τον κόπο κάποιος νοήμονας άνθρωπος να σας ακούει ή να ασχολείται μαζί σας.

    Με θυμό.
    Μιχάλης Γ. Ολύμπιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μεγάλο δωμάτιο επικρατεί εκνευρισμός. Ο κ Βυζί πηγαινοέρχεται βρίζοντας στα γαλλικά ενώ ο Ντουαίην έχει αποσυρθεί στην κουζίνα προφασιζόμενος ότι έχει να πλύνει τα φλιτζάνια για το απογευματινό τσάι. Ο κ. Εφραίμ ανάβει απανωτά τσιγάρα και ξεφυσάει σαν φάλαινα. Οι υπόλοιποι κάθονται γύρω από το μεγάλο τραπέζι κοιτώντας στο κενό αποσβολωμένοι.

    Το λόγο παίρνει ο Οσμάν Μπιμπί κτυπώντας τη γροθιά του δυνατά στο τραπέζι πετώντας στον αέρα το τασάκι του Εφραίμ σκορπίζοντας τα αποτσίγαρα.

    “Kahretsin!” ουρλιάζει.”Πως μπορέσαμε να την πάθουμε σαν budalasli αρχάριοι; Το μυστικό σχέδιο αφυδάτωσης της Κύπρου πήγαινε μια χαρά ώσπου ήρθε αυτός ο Περδίκης και αποκάλυψε τους βομβαρδισμούς της ατμόσφαιρας με κάδμιο που είχαμε διατάξει! Αναγκαστήκαμε τώρα να διακόψουμε την επιχείρηση su yok διότι όλοι οι kibrisli βλέπουν τον ουρανό και κινδυνεύουν να εντοπιστούν τα αεροπλάνα μας και άρχισε πάλι να βρέχει, sihtir , allah pelasiniversin!”

    Ο κ. Βυζί κοντοστάθηκε για λίγο δίπλα στην παλιά πανοπλία που στόλιζε το μεγάλο δωμάτιο κοίταξε αγριεμένος γύρω του και αναφώνησε “Merd, merd, πως διέρρευσε αυτή η πληροφορία σε αυτόν το Περδίκη; Ποιος είναι αυτός o Περδίκης και πως απόκτησε πρόσβαση σε ένα τέτοιο επτασφράγιστο μυστικό;”

    “Πρόκειται για τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων και είναι βουλευτής” τόλμησε να πει δειλά ο κ. Άσπρος.

    “Σκασμός!” βρυχήθηκε ο Μπιμπί. “Τώρα που άρχισαν να γεμίζουν τα φράγματα και τα σπαρτά να φυτρώνουν πως θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο διάβρωσης του εθνικού φρονήματος; Είχαμε τον Κουλία και το Βαρνάβα, τώρα εμφανίζεται και αυτός ο Περδίκης…esheksiksi!”

    Ο κύριος σηκώθηκε με κόπο από την καρέκλα του και μίλησε με λυγμούς. “Κύριοι, υπάρχει κάποιος προδότης ανάμεσα μας…”

    Κοιταχτήκανε όλοι καχύποπτα και κάποιοι ξερόβηξαν νευρικά. Ο Ντουαίην που κρυβότανε πίσω από την πόρτα έβαλε διακριτικά το κεφάλι του μέσα στο δωμάτιο.

    Η ώρα πήγαινε πέντε το απόγευμα. Ήταν ώρα για τσάι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα! Χα! Η τιμωρία τους "μιτσιούς" της ΣΜΕΦ που επαίξαν λάθος τον Εθνικό ύμνο θα είναι να βλέπυν το διάγγελμα του Τάσσου κάθε Νύχτα! Πώς τζιαι ¨διέφυγεν του Κουλία τούτο το
    πράμα;

    Καλό το διήγημα....αναμένουμε το επόμενο επεισόδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τί σημαίνει allah pelasiniversin???

    ΑπάντησηΔιαγραφή