Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Μύνημα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β' προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, αδελφοί Κύπριοι. Θέλησα σήμερα να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω του αδελφού Παύλου, για ένα θέμα πολύ σημαντικό για το πολύπαθο νησί μας αλλά και για την σωτηρία των ψυχών του κάθε Χριστιανού Ορθόδοξου Κύπριου.
Υποφέραμε και υποφέρουμε τέκνα μου από την μισαλλοδοξία. Διωχθήκαμε και σκλαβωθήκαμε πολλές φορες στην ιστορία μας. Σήμερα ακόμη οι μισοί από εμάς ζουν σε ξένες χώρες εξαρτώμενοι από την φιλοξενία άλλων. Ξέρουμε τι σημαίναι να είσαι Ξένος, να προσπαθείς να αναγιώσεις Κυπριόπουλα στην ξενιτειά.
Πρόκειται για ένα θέμα τόσο βασικό στο Χριστιανικό βίο του κάθ'ενός μας που θα ήμουν ανάξιος του Θρόνου στον οποίο κάθομαι εαν δεν έπραττα σαν καλός ποιμένας αυτό που θα πράξω αύριο.
Στις 11 η ώρα, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, θα παρευρεθώ στην Πλατεία Ελευθερίας και θα πορευθώ με τόσους άλλους συμπατριώτες μου και άλλους ανθρώπους διαφόρων χρωμάτων, εθνικοτήτων και θρησκευμάτων και θα φωνάξω μαζί τους "ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ".
Πρέπει να ξέρετε αγαπητοί ότι ο Χριστός δεν μαρτύρησε στο Σταυρό μόνο για τις αμαρτίες των λευκών ή των όσων πιστεύουν σε Αυτόν. Η Αγάπη του Χριστού δεν διακρίνει ούτε Έθνη ούτε γλώσσες ή τα χρώματα του δέρματος. Ο Χριστός μας αγάπησε και μας συγχώρεσε όλους ανεξαιρέτως και μας δίδαξε να κάνουμε το ίδιο.
Όταν ο Ιησούς προσέφερε στην "αλλοδαπή" Σαμαρείτιδα "το ύδωρ το ζων" και μιλούσε για τον Καλό Σαμαρείτη έμπρακτα έφτυνε τους ρατσιστές της εποχής του. Ας κάνουμε και εμείς το ίδιο αύριο στην Πλατεία Ελευθερίας.
Θα σας δω εκεί.

4 σχόλια: