Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Θεωρίες Συνωμοσίας ΙΙ

Ένα πράγμα που συνοδεύει τις θεωρίες συνωμοσίας είναι η προσωποποίηση κρατών, ομάδων ανθρώπων, εθνικοτήτων ακόμα και εννοιών.

Η πιο κοινή αντωνυμία στις θεωρίες συνωμοσίας είναι βέβαια το Αυτοί ή το πιο μυστηριώδες Κάποιοι. Προσφιλής τεχνική των πολιτικών (ή κάποτε ακόμη χειρότερα και των δημοσιογράφων) που προσπαθούν να πείσουν ότι κάποια συνωμοσία έχει στηθεί εναντίων τους/μας αλλά είτε φοβούνται να αρθρώσουν το όνομα των συνωμοτών αφού είναι υπερβολικά ισχυροί είτε προσπαθούν να εκφοβίσουν τους Κάποιους ανακοινώνοντας ότι γνωρίζουν για την συνωμοσία. Βλέπετε οι Κάποιοι είναι έξω από τους νόμους και την κρίση των πληβείων. Ο ήρωας Πολιτικός ή θα υπομένει τις προσβολές για χάρη μας ή θα ξεκαθαρίσει το θέμα στον ελεύθερο χρόνο του.

Μετά έρχεται η ομαδοποίηση όπως οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί, οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Αμερικανοβρετανοί κοκ.

Αν δεχτούμε ότι καμία ομάδα ανθρώπων δεν έχει κοινή συνείδηση άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ή να αντιδράσει σαν μια ανθρώπινη προσωπικότητα πολλές θεωρίες συνωμοσίας καταρρέουν. Έθνη, κράτη και θρησκείες είναι μεγάλοι και πολύπλοκοι οργανισμοί με στόχους και στρατηγικές που αλλάζουν ανάλογα με το περιβάλλον. Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι τέτοιοι οργανισμοί έχουν τα σύνδρομα και τις αδυναμίες που έχουν οι άνθρωποι.

Οι στόχοι της Τουρκίας για παράδειγμα δεν μπορεί να είναι σήμερα οι ίδιοι με αυτούς της δεκαετίας του πενήντα. Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει, οι γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις έχουν μετακινηθεί αλλού, το οικονομικό περιβάλλον έχει αλλάξει και μαζί με όλα αυτά και το πολιτικό περιβάλλον μέσα στην ίδια την Τουρκία. Η εξόντωση του Κυπριακού Ελληνισμού δεν είναι παρά μια θεωρία συνωμοσίας φτιαγμένη στα μέτρα των εθνικιστών και των πολιτικών που την χρησιμοποιούν για να κερδίσουν ψήφους.

Αυτό τον καιρό είναι πιο χιπ Το Σύστημα και ο Καπιταλισμός (οι Κομμουνισταί έχουν τώρα αντικατασταθεί από τους Κινέζους αφού αυτοί προσφέρουν ένα πιο ενδιαφέρον μείγμα κόκκινου-επιθετικού-καπιταλισμού ενώ Κούβα, Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα δεν δείχνουν να έχουν κάποιο λειτουργικό Δίκτυο Κατάστρωσης Σατανικών Σχεδίων).

Εύκολοι στόχοι ειδικά τώρα που ο Καπιταλισμός αντιμετωπίζει προβλήματα και Το Σύστημα έχει εκτεθεί στο φως της δημοσιότητας. Εξ’άλλου είναι πιο μοντέρνο και πολίτικλι κορρέκτ από τους Εβραίους και τους Μασόνους.

Ο Καπιταλισμός όμως δεν έχει ανθρώπινη συνείδηση που τον εξαναγκάζει να κυνηγά τους Εργάτες ενώ Το Σύστημα δεν έχει καν την συγκεκριμένη έννοια που απολαμβάνει ο Καπιταλισμός.

Έστω ο Καπιταλισμός είναι προβληματικός και έστω Το Σύστημα υπάρχει με κάποιον τρόπο. Η αντιμετώπιση τους όμως σαν μοντέρνες κακόβουλες και μοχθηρές θεότητες απλώς απαξιώνει την ίδια την ανθρωπότητα και αναβάλλει την λύση των προβλημάτων της σε κάποια Δευτέρα Παρουσία όπου οι Δυνάμεις του Καλού θα τις εξοντώσει για πάντα.

3 σχόλια:

  1. Ποιός ξένος δάκτυλος σε εξώθησε κάνεις αυτό το πόστ; Ποιοί σκοτεινοί πράκτορες φύτεψαν αυτές στις σκέψεις με ραδιοκύματα στον εγκέφαλο σου; Τι σου έταξαν βρε άβουλο υποκείμενο της διεθνούς συνωμοσίας για την παγκόσμια δικτατορία; Σε θυμάμαι αξιολύπητε πράκτορα των εμπόρων των εθνών από το Ρόσγουελ που προσπάθησες να καλύψεις τις βρωμιές των πατρόνων σου! Αλλά εμείς οι Πεφωτισμένοι της νέας τάξης σας έχουμε καταλάβει! Έσσεται ήμαρ! Ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς θα ξαναπάρει την Πόλη πάλι με χρόνια με καιρούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι θεωρείς προβληματικό στον καπιταλισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μακαριτης ο Καραμαλης ελεγε οταν του μιλουσαν για συνωμοσιες οτι πρωτα πρεπει να ερευνισουμεν την περιπτωση της μαλακιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή