Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Γαλάζια Έχιδνα κεφ. 4ον

Το μπλόγκ της Επιτροπής Ανακεφαλαίωσης της Ελευθερίας είχε πηχυαίο τον τίτλο: "Καλά Ξεκουμπίδια!" και από κάτω τον επίτιτλο: "Αυτοκτόνησε και ο Anef" ενώ παρακάτω αποκάλυπτε την πληροφορία ότι το τσουτσούνι του μακαρίτη ήταν πρόσφατα περιτμημένο.
*******************
Διαβάζοντας τον φάκελο της υπόθεσης με προσοχή στο γραφείο του ο Διευθυντής του ΤΑΕ Ιωάννης Μπιχλιμπίδης είχε τις αμφιβολίες του... Πρώτα-πρώτα ο Anef δεν είχε κανένα λόγο να θέσει τέρμα στη ζωή του. Όποιος τον ήξερε τον περιέγραφε σαν ένα πολύ χαλαρό τυπά που λάτρευε τα αρνίσια σουβλάκια και συχνά-πυκνά τον έβλεπαν σε κατάσταση μέθης παρέα με μιά ομάδα καλλίγραμμων γυναικών να τραγουδά τουρκικά παραδοσιακά τραγούδια. Η οικονομική του κατάσταση ήταν παραπάνω από καλή αφού όλοι είχαν να πουν για εκατονταδόλαρα που άφηνε φιλοδωρήματα όπου κυκλοφορούσε. Εξ'άλλου η έκθεση του ιατροδικαστή έδινε ως αιτία θανάτου τραύμα που προήλθε από την είσοδο φορητού υπολογιστή στον πρωκτό του θανόντα και μετά ήταν και η τρύπα στον τοίχο του διαμερίσματος του που διέγραφε την σιλουέττα μεγαλόσωμου άνδρα. Καθώς συμπλήρωνε τα χαρτιά που μετέτρεπαν την αυτοκτονία σε δολοφονία σκεφτόταν ότι είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του αφού οι λεπτομέρειες του εγκλήματος έφερναν στο μυαλό του ένα πολύ συγκεκριμένο ύποπτο.
******************
Την ίδια ώρα στο Starbucks της Λευκωσίας ο Πάμπος απολάμβανε ένα non-fat latte παρέα με τον φίλο του Σύμη Αγγουρίδη, γνωστό δικηγόρο. Οι δυό τους είχαν γίνει αχώριστοι κατά την δίκη του Πάμπου στην Βρεττανία για το γνωστό συμβάν. Ο Σύμης αντιπροσώπευσε τον Πάμπο και μάλιστα αφιλοκερδώς στην δίκη που κρατησε έξι μήνες σχεδόν και κατάληξε στην αθώωση του Πάμπου αλλά και στην φάτσα του Αγγουρίδη στο εξώφυλλο του Time με τον υπότιτλο : "World's best lawyer?".
-Τωρά ρε Σύμη ήταν ανάγκη να έρτουμεν εις τον κωλοαμερικάνικον κωλοκαφενέν τους να κάτσουμεν;
-Ε, ήντα να κάμουμεν ρε Πάμπο μου αφού θέλω να την δεις τη σκρόφα! Επήρε μου θκυό μήνες να μάθω ποιά ένι τζιαι που συχνάζει τζιαι ο πιό σίουρος τρόπος ήταν να έρτουμε δαμαί την ώρα που πίνει τον καφεν της.
-Ε καλό, άμπα τζια πιεί καφέν κυπριακόν με τες γειτόνισσες η Κυρία Δρακούνα!
-Κατάλαβε το Πάμπο μου, τούτη εν η κοινωνία της Κύπρου σήμερα. Σκέτη παρακμή, χωρίς τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα, μακριά που την γειτονιά, που την οικογένεια, αλλά δυστυχώς τζιαι που τον Χριστό. Αφού θωρείς τα τζιαι εσύ, η ελληνικότητα της Κύπρου εν υπό διωγμόν!
-Έτσι έρκεται μου να τους πασπαλιάσω ούλλους τούντους πικιφρύνους δαμέσα!
-Πάμπο είπαμεν ήρεμα! Μεν ημπερτέψουμεν πάλε! Είπεν σου τα τζιαι ο Δεσπότης: κλείσ' τα μμάθκια σου, ανάπνευσε βαθκιά τζιαι σκέφτου ότι το 76 τοις εκατό τούτου του λαού είπεν όι στους ιμπεριαλιστές. Εν εχαθήκαν ούλλα ακόμα! Α, έτην μόλις έκατσεν τζιαμαί! Εν τζιείνη με την τσέντα με την πέτσενην της κουφής.

Τότε ήταν που ο δριμύτερος σιεηττάνης της ανθρώπινης ιστορίας αποφάσισε να κεντήσει την βιονική καρδιά του Πάμπου Β'.






5 σχόλια: